Matrozen begeleiding gezocht

Matrozen begeleiding gezocht

Regelmatig
Breda
  • Activiteitenbegeleiding
  • Projectcoördinatie
  • Evenementen & festivals
  • Sport & beweging
  • Sociaal & welzijn

De matrozen zijn een speltak voor jongeren tussen de 15 - 18 jaar. Deze leeftijdscategorie bedenkt zijn eigen programma en wordt hierin begeleid en gestimuleerd door de begeleiding. Die de jongeren aan het denken zet, meedenkt en adviseert waar nodig om de bijeenkomsten zo goed mogelijk te laten verlopen.
Matrozen hebben affiniteit met water en varen gemiddeld een keer per maand, in lelievletten in de omgeving van Breda.

De matrozen houden elke donderdagavond een opkomst van 19.00 – 21.00 uur De matrozen bestaan op dit moment uit 6 kinderen en geen vast staflid maar met ondersteuning van vrijwilligers binnen de vereniging. De matrozen houden wel van een uitdaging, van water , varen van een scoutingachtig programma,

Werkzaamheden
De werkzaamheden zijn het begeleiden van de matrozen in het maken uitvoeren en evalueren van het programma, de kaders bewaken en zorgen dat er binnen de speltak een goede communicatie is. Verder helpen de matrozen mee in botenonderhoud en is houden van water een pre.
Tevens verzint de begeleiding ook wel eens van activiteiten voor de leden. De leiding komt gezamenlijk een half uurtje eerder om voor te bereden en vervolgens openen we de opkomst, daarna beginnen we met het programma, dit is de ene keer een echte scouting activiteit zoals pionieren, tochttechnieken of vuur make, maar ook andere activiteiten zoals sport/spel, koken en een uitje. We hebben uiteraard veel persoonlijk contact met zowel de jeugdleden.

Wat biedt de organisatie
We hebben op dit moment twee leiding die de kar trekken bij de matrozen maar we zoeken meer leiding. Het liefst een vrouw en een man, dit omdat de jongeren ook bestaan uit meiden en jongens. De al bestaande leiding zijn allen bekend met de doelgroep en hebben ervaring met leidinggeven. Daarnaast bestaat scouting Sint Joris uit ongeveer 150 leden, verdeeld over verschillende speltakken met elk zijn eigen specialisatie. Zo hebben we water scouting, land scouting en scouting voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wat maakt het werk de moeite waard
De leden een mooie invulling van hun vrije tijd geven is zeker de moeite waard. De leden zijn zeer dankbaar, enthousiast, leergierig en hebben het bij de scouting ontzettend naar hun zin. Daarnaast sta je niet alleen, maar werk je in een team waarmee je een band opbouwt. Ook is er genoeg ruimte voor jouw eigen ontwikkeling en ideeën binnen de organisatie.

Werktijden & werkzaamheden
Op donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur wordt er opkomst gehouden op het scoutinggebouw aan de Asterdplas in Breda. Tevens wordt er regelmatig op andere momenten gevaren vanaf onze ligplaats in lelievletten.
We zijn altijd een half uur van te voren aanwezig om voorbereidingen te treffen en zijn ook altijd een half uur na de opkomst nog bezig met evalueren en opruimen. Daarnaast ben je vrij om met je team samen te bepalen wanneer je voorbereidingen treft of afspraken maakt over de activiteiten. Daarnaast heb je 4x per jaar een vergadering waarbij jij jouw speltak vertegenwoordigt. Ook gaan wij gemiddeld 3 á 4 keer per jaar op weekend en gaan we in de zomervakantie een hele week op kamp.

Voorwaarde:
- minimaal 21 jaar
- kunnen samenwerken
- het organiseren en structureren van wekelijkse activiteiten
- goede communicatieve vaardigheden
- Affectie met jongeren
- Affiniteit met water en varen

  • De vraag van R. is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op MOOIWERK Breda
  • R. is eerder via deze website geholpen
Laat R. weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Matrozen begeleiding gezocht" van R..
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NACvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Scouting Sint Joris
Geplaatst door:
Profielfoto van R.
R.
40% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van R.
  • De vraag van R. is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op MOOIWERK Breda
  • R. is eerder via deze website geholpen

Meer vragen van R. namens Scouting Sint Joris

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Leiding voor scouting met een beperking Breda Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap, Creativiteit & muziek
  (Vrouwelijk) Waterscouts leiding Breda Activiteitenbegeleiding, Projectcoördinatie
  Scoutsleiding gezocht Breda Activiteitenbegeleiding, Projectcoördinatie, Creativiteit & muziek