Voorlezer VoorleesExpress/ DoorleesExpress

Voorlezer VoorleesExpress/ DoorleesExpress

Regelmatig
Breda
  • Taal & lezen
  • Onderwijs & educatie
  • Kinderen & jongeren

Wij zijn hard op zoek naar betrokken voorlezers die het leuk vinden om met verschillende culturen in aanraking te komen en met taal en boeken bezig te zijn.

De voorlezers zijn degenen die het project werkelijk vorm geven. Zij bouwen een band op met de gezinnen en brengen het enthou­siasme voor het voorlezen over. Een vrijwilliger heeft 20 contactmomenten van ongeveer een uur met een kind en ouder, gericht op taalstimulering in de thuisomgeving en leesplezier. De vrijwilliger gaat met het kind, en de ouder, lezen, voorlezen en taalspelletjes doen en laat zien hoe leuk taal kan zijn. De ontmoetingen vinden bij voorkeur bij het gezin thuis plaats, maar kunnen ook op school of in de bibliotheek plaatsvinden of online sessies zijn.

Als vrijwilliger ga je wekelijks langs bij een gezin langs. Dit doe je 20 weken lang, 1 uur per week, bij voorkeur op een vast tijdstip. Het lezen vindt na school plaats. Je bekijkt samen met de ouders, hoe er meer aandacht kan komen voor taal binnen het gezin.
Je hebt als vrijwilliger via een app toegang tot e-learning met de meeste actuele kennis en adviezen op het gebied van o.a. taalontwikkeling, meertaligheid, geletterdheid, betrekken ouders en interactief voorlezen. Ook kan je via de app tips en filmpjes doorsturen naar de ouders van je voorleesgezin, je hoeft geen techneut te zijn maar in het bezit zijn van en om kunnen gaan met een smartphone is wel een pre. Ook ontvang je een workshop interactief voorlezen via de bibliotheek.

Heb jij 1 uur per week tijd over en ben je enthousiast over boeken en voorlezen? Wil je een positieve bijdrage leveren aan taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen activeren? Meld je dan aan bij de VoorleesExpress

Ben jij enthousiast geworden en wil je meer informatie ga dan naar de site van de VoorleesExpress, of neem contact op met Tamara van Os via deze website.

  • De vraag van Projectleiding VoorleesExpress is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op MOOIWERK Breda
  • Projectleiding VoorleesExpress is eerder via deze website geholpen
Laat Projectleiding VoorleesExpress weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Voorlezer VoorleesExpress/ DoorleesExpress" van Projectleiding VoorleesExpress.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NACvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vraag van Projectleiding VoorleesExpress is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op MOOIWERK Breda
  • Projectleiding VoorleesExpress is eerder via deze website geholpen
  • Kinderen & jongeren