csrf
NACvoorelkaar logo
NACvoorelkaar

Hou je van appeltaart? Hou je niet in!

Wat houdt deze vrijwilligersvacature in? Een vriendelijke man van 40 jaar met een verstandelijke beperking zoekt iemand om uitstapjes mee te maken. Hij geniet erg van één op één aandacht. Hij houdt van wandelen en is graag buiten. Afwisseling tussen actief bezig zijn en ontspanning vindt hij fijn. En natuurlijk vindt hij het fantastisch om samen een appeltaart te bakken en op te eten :-). Waar? Hij woont in Terheijden in een woning aan het Ganzenpad. Op deze woning wordt extra intensieve begeleiding aangeboden. Dit betekent dat er de hele dag begeleiding in de buurt is om te helpen daar waar nodig. Bij deze woning zit een grote tuin en in de buurt is volop gelegenheid om een leuke wandeling en andere uitstapjes te maken. Wie zoekt hij? Omdat onze cliënt zich het meest kan ontspannen wanneer een vrouw aanwezig is, zijn we op zoek naar een dame die zich vrijwillig zou willen inzetten om samen met hem één op één leuke dingen te ondernemen. Samen met de persoonlijk begeleider wordt er natuurlijk eerst kennisgemaakt met elkaar. Vrijwilligerswerk bij SOVAK is betekenisvol werk doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd! Wil je meer weten over deze vacature? Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij SOVAK. Neem dan contact op met Petra

Lees meer

structureel

Drimmelen

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wat houdt deze vrijwilligersvacature in?
Een vriendelijke man van 40 jaar met een verstandelijke beperking zoekt iemand om uitstapjes mee te maken. Hij geniet erg van één op één aandacht. Hij houdt van wandelen en is graag buiten. Afwisseling tussen actief bezig zijn en ontspanning vindt hij fijn. En natuurlijk vindt hij het fantastisch om samen een appeltaart te bakken en op te eten :-).

Waar?
Hij woont in Terheijden in een woning aan het Ganzenpad. Op deze woning wordt extra intensieve begeleiding aangeboden. Dit betekent dat er de hele dag begeleiding in de buurt is om te helpen daar waar nodig. Bij deze woning zit een grote tuin en in de buurt is volop gelegenheid om een leuke wandeling en andere uitstapjes te maken.

Wie zoekt hij?
Omdat onze cliënt zich het meest kan ontspannen wanneer een vrouw aanwezig is, zijn we op zoek naar een dame die zich vrijwillig zou willen inzetten om samen met hem één op één leuke dingen te ondernemen. Samen met de persoonlijk begeleider wordt er natuurlijk eerst kennisgemaakt met elkaar.

Vrijwilligerswerk bij SOVAK is betekenisvol werk doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Wil je meer weten over deze vacature? Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij SOVAK. Neem dan contact op met Petra

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Drimmelen

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van SOVAK

Drimmelen

Hou je van buiten zijn? Hou je niet in!

SOVAK

Wat houdt deze vrijwilligersvacature in? Een vrolijke jongeman van 25 jaar die houdt van buiten zijn, zoekt iemand om samen lekker op pad te gaan. Wat dacht je van samen fietsen en onderweg een ijsje eten of samen een bakkie koffie drinken? Hij houdt vooral van één op één contact. Waar? Hij woont in Terheijden in een woning aan de Zeggelaan. Deze mensen die hier wonen hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en hebben behoefte aan ondersteuning in het structureren van de dag. Wie zoekt hij? Vanwege de vele informatie die hij soms krijgt, kan hij wel eens in de knoop raken met zijn gedachten. Juist daarom is het goed om samen met iemand erop uit te gaan. Iemand van buiten de organisatie brengt weer andere 'inzichten' mee die hem helpen om dingen te relativeren. Goed om te weten, is dat hij niets met dieren heeft en vooral bang is van honden. Lijkt het je leuk om een kennis te maken met hem en met zijn persoonlijk begeleider? Neem dan contact op! Vrijwilligerswerk bij SOVAK is betekenisvol werk doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd! Wil je meer weten over deze vacature? Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij SOVAK. Stuur dan een bericht.

Structureel
Drimmelen

Hoofd, schouders, knie en teen!

SOVAK

Meer energie en een goed humeur Om lekker in je vel te blijven zitten, is bewegen een must. Dit geldt voor ons allemaal. Samen met onze fysiotherapeut en begeleider zorg je voor de soepele spieren en gewrichten van mensen met verstandelijke beperking. Het betreft voornamelijk mensen die rolstoel gebonden zijn. In een sportzaal wordt door middel van sport en spel gewerkt aan de kwaliteit van leven en de mentale gezondheid van de mensen. Actie in combinatie met rust Ben jij actief en sportief? Iemand die houdt van bewegen; de nut en noodzaak hiervan inziet en begrijpt? De mensen die je begeleidt zijn niet volledig mobiel. Daarom is het van belang dat je mensen helpt bij het opstaan, zitten en de bewegingen fysiek begeleidt. Geduld en rust zijn belangrijk in het samenwerken met elkaar. Je werkt met een leuke club mensen waarbij je de kans krijgt meer te leren over de mogelijkheden van beweging bij de mens. Met jouw hulp komen mensen met een verstandelijke beperking beter in hun vel te zitten. Helemaal op jouw plek Kennismaken met de deelnemers van de beweeggroepen, de medewerkers van de fysiotherapie en begeleiding vinden wij heel belangrijk. De beweeggroep is wekelijks op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in de sportzaal van het activiteitencentrum het Gruijtplein (Koningsveld 1) in Terheijden. Jij bepaalt welke donderdagen jou het beste uitkomt (wekelijks/1 per maand/1 keer per 2 weken). Dit kan allemaal in overleg. Verder word je goed ingewerkt en begeleid zodat jouw vrijwillige inzet volledig op zijn plaats is bij deze beweegmomenten. Wil je meer weten over deze vacature of over het vrijwilligerswerk bij SOVAK? Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Petra (vrijwilligerscoördinator) via een bericht op deze website

Structureel
Drimmelen

Zonnetje in Huis voor Stralende Bewoners

SOVAK

Wat mag je doen? Onze bewoners houden van 1 op 1 aandacht en zouden graag wat extra verwend willen worden. Dit kan door o.a. een voetenbadje aan te bieden, nagels lakken, mee uit wandelen, fietsen, op zondag een drankje doen in het café op het terrein. We zouden het leuk vinden om wat gezellige plantjes in de tuin te hebben, en iemand die met de feestdagen/seizoenen onze ramen/huiskamer sfeervol willen aankleden. Wie past bij ons? Onbevangen, onbevooroordeeld en bieden van duidelijkheid. Opgeruimd persoon die houdt van een opgeruimde omgeving, graag meedenkt en houdt van aanpakken. Waarom is het bij ons zo leuk? Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote invloed. Je staat er nooit alleen voor en de bewoners geven je energie. Je werkt met je hoofd, je hart en je handen. Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Een ding is zeker; geen dag is hetzelfde en je gaat met heel veel energie naar huis. Jij: Het Zonnetje in Huis. Wij: Huis met Stralende Bewoners. Denk je nu dat ben ik! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet). Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Drimmelen

Gezellige Vrijwillige Sfeermaker gezocht

SOVAK

Sta jij ook graag dicht bij de mensen? Taken: Helpen bij de ochtendwerkzaamheden. Ontbijt klaarzetten, helpen jas en aan doen, brengen naar het activiteitencentrum, helpen met kamers op orde van cliënten, sfeer brengen. Voorlezen, liedjes zingen, wandelen. Vind jij het leuk om met de feestdagen/seizoenen onze ramen/huiskamer sfeervol aan te kleden? Dat zou helemaal mooi zijn! Voor wie? Voor onze bewoners met een ernstige meervoudige beperking die wonen in Terheijden. Wie zoeken we? Onbevangen, onbevooroordeeld en bieden van duidelijkheid. Opgeruimd persoon die houdt van een opgeruimde omgeving, graag meedenkt en houdt van aanpakken. Motieven om hier te werken Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote invloed. Je staat er nooit alleen voor en de bewoners geven je energie. Je werkt met je hoofd, je hart en je handen. Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Een ding is zeker; geen dag is hetzelfde en je gaat met heel veel energie naar huis. Denk je nu dit past bij mij?! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet). Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Drimmelen

Tijd en energie over? Deel het met Wim!

SOVAK

Voor wie zoeken we iemand? Voor Wim. Wim is een lieve, gezellige en sociale man op leeftijd. Hij woont in Terheijden en kan heel erg genieten van buiten zijn, wandelen, rondje rijden met de auto of een uitje naar de autowasstraat. Wie zoeken wij? Natuurlijk ben jij ook sociaal en vind je het leuk om de kleine dingen te delen met Wim. Je bent duidelijk naar Wim en durft hem te begrenzen. Dat heeft hij soms nodig en dat vindt hij fijn. Motieven om hier te werken Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote positieve invloed. Je staat er nooit alleen voor en de je krijgt energie van jouw vrijwillige inzet. Wanneer? 1x per maand of 1x per week? Wanneer het jou uitkomt. Overdag heeft Wim dagbesteding. Daarom komt het in de weekenden en op woensdag (de even weken) het beste uit voor hem. Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Wanneer jullie elkaar hebben leren kennen, kunnen jullie met elkaar lezen en schrijven. Zeker weten! Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet) via een bericht. Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Etten-Leur

Hou jij van samen trappen? Hou je niet in!

SOVAK

Voor wie? In Etten-Leur woont een zeer sociale, gezellige en creatieve dame van 57 jaar. Zij zou graag meer willen genieten van de buitenlucht en meer willen bewegen en dan het liefst samen met iemand. Wie zoeken wij? Natuurlijk zoeken we iemand die fietsen leuk vindt. Vooral het fietsen op een duofiets zie jij wel zitten. Je bent sociaal en geïnteresseerd in het leven van anderen. Verder kan je genieten van het enthousiasme van mensen. De activiteiten hoeven zich niet te beperken tot het fietsen. Alles jullie andere ideeën hebben; ook prima! Wanneer? Alles in overleg. Wanneer het jou en de bewoner(s) het beste uitkomt. Motieven om hier te werken Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote invloed. Je staat er nooit alleen voor en de bewoners geven je energie. Je werkt met je hoofd, je hart en je handen. Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Een ding is zeker; geen dag is hetzelfde en je gaat met heel veel energie naar huis. Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet). Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Drimmelen

Gezocht: Uitdagend Gezelschap

SOVAK

Voor wie? Een rustige en leuke dame (een vijftiger, die heel goed weet wat zij wil) zoekt gezelschap in Terheijden. Wie zoeken we? Jij begrijpt als geen ander dat het voor iedereen belangrijk is om uitgedaagd te worden, gezelschap te hebben en af en toe eens erop uit te gaan. Je bent geduldig en begrijpt dat de boog niet altijd gespannen hoeft te staan. Wat? Zij zit in een rolstoel en vindt het fantastisch om naar buiten te gaan. Gewoon een blokje om. Verder houdt ze van breien en handwerken. Ook is ze dol op gezelschapspelletjes. Wanneer? Als jij tijd over hebt. Wanneer het jou uitkomt. Alles in overleg. Natuurlijk maken jullie eerst kennis met elkaar en ontmoet je de begeleiding. Verder kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Denk je nu; ik wil best wat van mijn tijd delen! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet) door een bericht te sturen. Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Drimmelen

Fitnessen en Netflixen

SOVAK

Hoi, ik ben Laurent! Het lijkt me heel leuk om kennis te maken met een leeftijdsgenoot. Ik ben 37 jaar. Ik houd van fitnessen, netflixen en gezelligheid. Het is voor mij lastig om zelf mensen te vinden om wat mee te ondernemen. Ik zou het heel leuk vinden wanneer je samen met mij een keer naar de bioscoop wil gaan, naar een pretpark bijvoorbeeld. Ik heb wel ideeën om er samen op uit te gaan, maar misschien heb jij die ook wel! We kunnen in overleg met elkaar bespreken wanneer we wat kunnen inplannen. Ik vind het al super om 1 keer in de 2 maanden wat af te spreken. Het uitkijken naar onze activiteit vind ik al bijzonder. Omdat ik structuur nodig heb, vind ik het belangrijk dat je duidelijk bent En gezelligheid vind ik heel belangrijk. De Polderstraat 1 is een woning waar mensen met een licht verstandelijke beperking wonen. Zelfstandigheid is erg belangrijk. Met de begeleiding wordt gesproken over wat wel en niet mogelijk is. Wat breng jij mee? * Je vindt het leuk om dingen te ondernemen * Je bent duidelijk. * Je maakt in 1x in de 2 maanden de tijd om wat leuks te doen * Je houdt van gezelligheid Wat je krijgt * Een reiskostenvergoeding. * Diverse leuke extraatjes zoals o.a. jaarlijks een kerstpakket. * Het enthousiasme, plezier en energie van en met Laurent die blij wordt van jouw gezelschap Enthousiast geworden? Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet) via onderstaande knop. Vrijwilligerswerk bij SOVAK is werk waar je energie van krijgt.

Structureel
Drimmelen

Gezocht! Gezelschap voor meid met humor

SOVAK

Voor een vrolijke meid die woont Terheijden zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met haar dingen te ondernemen. Zij schrijft hierover zelf het volgende: Hallo, ik ben Anna! Ik zou graag eens met iemand wat leuks willen ondernemen. Ik ben 18 jaar. Ik houd van kletsen, gamen en winkelen. Ik geniet ook erg van muziek luisteren en films kijken. En samen wandelen vind ik ook heerlijk. Het zou fijn zijn wanneer iemand als je mij af en toe wilt komen ophalen om er even uit te zijn. We kunnen in overleg met elkaar bespreken wanneer we dit inplannen. Het uitkijken naar onze uitjes vind ik al bijzonder. Ik ben erg zorgzaam en vindt lachen erg belangrijk. Ik heb even de tijd nodig om je te leren kennen. Maar als ik mijzelf eenmaal op mijn gemak voel dan ben ik supervrolijk. Wat breng jij mee *Je bent geduldig *Je maakt tijd om (in overleg af en toe) met mij erop uit te gaan *Je houdt van grapjes maken Wat je krijgt *Een reiskostenvergoeding. *Diverse leuke extraatjes zoals o.a. jaarlijks een kerstpakket. *Het enthousiasme, plezier en energie van en met Anna die blij wordt van jouw gezelschap *Werken in een professioneel en enthousiast team Enthousiast geworden? Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op door een bericht te sturen. Vrijwilligerswerk bij SOVAK is werk waar je energie van krijgt.

Structureel
Breda

Sportief Gezelschap Gezocht

SOVAK

Wat je gaat doen Voor een vrolijke meid die in woont Breda woont zijn we op zoek naar een jonge sportieve vrouwelijke vrijwilliger. Zij schrijft hierover zelf het volgende: Hallo, ik ben Charlotte! Ik ben op zoek naar een sportbuddy. Ik ben 36 jaar. Ik houd ervan om sportief bezig te zijn. De loopband, de crosstrainer, dumbles, abtrainer. Ik ken het allemaal, maar ik heb wel iemand nodig die mij aanwijzingen geeft en aanmoedigt. Het zou fijn zijn om een buddy te hebben die wekelijks met mij naar de sportschool gaat in Breda. Ik weet wat ik wil en dat kan soms wel eens eigenwijs overkomen. Maar als wij elkaar goed leren kennen, weet ik zeker dat we samen een toffe tijd zullen hebben! En wie weet op langere termijn ook andere leuke dingen samen kunnen ondernemen. Wat breng jij mee *Je bent sportief *Je bent geduldig *Je verlegt mijn sportieve grenzen *Je houdt van grapjes maken Wat je krijgt *Een reiskostenvergoeding. *Diverse leuke extraatjes zoals o.a. jaarlijks een kerstpakket. *Het enthousiasme, plezier en energie van en met Charlotte die blij wordt van jouw sportieve gezelschap *Werken in een professioneel en enthousiast team Enthousiast geworden? Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet) via een bericht. Vrijwilligerswerk bij SOVAK is werk waar je energie van krijgt.

Structureel
Drimmelen

Ben jij gek op dieren? Hou je niet in!

SOVAK

Ben jij gek op dieren? Hou je niet in! Boerderij De Kloek in Terheijden is op zoek naar enthousiaste dierenverzorgers. Wij zoeken vrijwilligers die op zaterdag(ochtend) en/of zondag(ochtend) de handen uit de mouwen willen steken om de boerderijdieren te verzorgen. Het gaat om een leuke werkplek waarbij je zelfstandig jouw werkzaamheden kan uitvoeren. Je ontvangt voor dit werk een vrijwilligersvergoeding. Boerderij De Kloek is een echte boerderij met paarden, geiten, kippen, ganzen, eenden en konijnen. Ook is er genoeg groen en een prachtige tuinkas. Op deze boerderij krijgen onze cliënten begeleiding en ondersteuning die ze nodig hebben. De Kloek is een mooie werkplek voor onze cliënten. Onze cliënten werken met begeleiding van maandag t/m vrijdag en verzorgen dan de dieren. Het spreekt voor zich dat in de weekenden de dieren ook verzorging nodig hebben. Wij zijn op zoek naar zelfstandige vrijwilligers (van 18 jaar en ouder) die natuurlijk enorm veel van dieren houden. De bedoeling is dat de dieren worden gevoerd, hokken worden schoongemaakt en de dieren de nodige aandacht krijgen. Je werkt erg zelfstandig, maar je staat er zeker niet alleen voor. Je komt terecht in een leuk team van andere vrijwilligers en uiteraard word je goed en zorgvuldig ingewerkt en begeleid door een medewerker van Boerderij de Kloek. In overleg kunnen we kijken of je wekelijks wilt komen werken of b.v. 1x per maand. Het gaat hier om een vacature in het weekend. Onze cliënten zijn dan niet op Boerderij De Kloek aanwezig. Wil je meer weten over deze vacature? Wil je graag aan de slag? Of wil je graag eens een kijkje nemen op Boerderij De Kloek? Neem dan rechtstreeks contact op met een medewerker van Boerderij De Kloek. Het is ook mogelijk om met onze coördinator vrijwillige inzet, Petra contact op te nemen.

Structureel
Drimmelen

Heb jij groene vingers? Hou je niet in!

SOVAK

Boerderij de Kloek in Terheijden zoekt vrijwilligers die veel van dieren houden en het leuk vinden om te werken in de belevingskas. Samen met de cliënten die werken op deze mooie boerderij zorg jij voor de juiste verzorging van plant en dier. Denk hierbij aan snoeien, planten opbinden, onkruid wieden, harken, vegen en nog meer wat hierbij komt kijken. Samen met onze cliënten maak jij er een leuke en productief dagdeel van. Wat neem jij mee? * Je houdt van de natuur en buiten zijn. * Je houdt van samenwerken. * Je houdt van de handen uit de mouwen steken. * Je bent beschikbaar op een doordeweekse dag (elke week of 1x per maand; alles in overleg. Wanneer het jou uitkomt). Wat je krijgt. * Een schitterende werkplek op een fantastische boerderij. * Diverse leuke extraatjes. * Reiskosten. * Werken in een enthousiast professioneel team. Ben je enthousiast over deze vacature en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op! We maken graag kennis met je en willen je graag alles laten zien op en rondom onze boerderij.

Structureel

Anderen bekeken ook

Breda

BESPREEK JIJ DE ACTUALITEITEN MET JANNEKE?

BredaMantelzorg

Janneke* is 93 en woont alleen. Het is een vriendelijke, spraakzame dame die van gezelligheid en een praatje houdt. Ze houdt de krant goed bij en kijkt graag naar praatprogramma’s. Soms heeft ze sombere momenten. Wat ga je doen? Je spreekt wekelijks af met Janneke. Ze maakt graag een praatje met je, onder andere over wat er nu in de wereld speelt. Of jullie gaan bij lekker weer even samen naar buiten met de rollator. Wie ben jij? Jij bent een vrouw tussen de 40 en 60 jaar, die net als Janneke de actualiteiten bijhoudt en hierover gemakkelijk praat. Jij kunt goed omgaan met de sombere momenten die Janneke af en toe heeft en reageert hier rustig en daadkrachtig op. Wat levert het je op? Je geeft Janneke een fijne tijd. Ook stelt het haar dochters gerust dat jij bij haar bent. Zij hoeven daardoor iets minder vaak langs te gaan. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. ​Wij waarderen onze vrijwilligers! ​BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Je krijgt een cursus waarin je leert om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Structureel
Jongeren
Breda

Ben zoekt een echte Bredanaar

BredaMantelzorg

Ben was elektrotechnisch ingenieur en heeft het ontwerp van een aantal bekende Bredase gebouwen op zijn naam staan. Hij vertelt je er graag over. Lichamelijk gaat inmiddels het minder soepel met de 91 jarige Ben*. Het lopen gaat moeilijk en het korte termijngeheugen werkt niet zoals hij zou willen. Maar aan zijn babbel mankeert niets. Ben heeft altijd veel gefietst met zijn racefiets, kijkt graag hockey. En Ben heeft een grote liefde voor Breda en de Bredase historie. Wat ga je doen? Je spreekt om de week af met Ben en gaat bij hem langs. Het liefst op een middag. Hij zou graag een klein rondje wandelen. Of gewoon thuis genieten van een kopje koffie en gezellig gesprek met jou. Wie ben jij? Jij ben een Bredanaar en vindt het leuk om het met Ben over de historie van Breda te hebben. Je bent een man van boven de 70. Ben loopt met een rollator en je kunt hem hierbij goed begeleiden. Ben is slechthorend, dus je vindt het niet erg om af en toe wat te herhalen. Wat bieden wij? Je geeft Ben en zijn echtgenote een fijne tijd. Zijn echtgenote is zijn mantelzorger. Doordat jij er bent, kan zij zich op andere dingen richten. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. Over BredaMantelzorg BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg. *Ben is niet zijn echte naam.

Structureel
Jongeren
Drimmelen

Hou je van buiten zijn? Hou je niet in!

SOVAK

Wat houdt deze vrijwilligersvacature in? Een vrolijke jongeman van 25 jaar die houdt van buiten zijn, zoekt iemand om samen lekker op pad te gaan. Wat dacht je van samen fietsen en onderweg een ijsje eten of samen een bakkie koffie drinken? Hij houdt vooral van één op één contact. Waar? Hij woont in Terheijden in een woning aan de Zeggelaan. Deze mensen die hier wonen hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en hebben behoefte aan ondersteuning in het structureren van de dag. Wie zoekt hij? Vanwege de vele informatie die hij soms krijgt, kan hij wel eens in de knoop raken met zijn gedachten. Juist daarom is het goed om samen met iemand erop uit te gaan. Iemand van buiten de organisatie brengt weer andere 'inzichten' mee die hem helpen om dingen te relativeren. Goed om te weten, is dat hij niets met dieren heeft en vooral bang is van honden. Lijkt het je leuk om een kennis te maken met hem en met zijn persoonlijk begeleider? Neem dan contact op! Vrijwilligerswerk bij SOVAK is betekenisvol werk doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd! Wil je meer weten over deze vacature? Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij SOVAK. Stuur dan een bericht.

Structureel
Breda

Help jij Bredase kinderen een stukje op weg?

Petje af Breda

Ieder kind verdient de kans op een glansrijke toekomst. De kinderen van Petje af hebben jouw hulp daarbij nodig! Heb jij 10 tot 15 zondagen per jaar de tijd voor ze? Meer mag natuurlijk ook...... Bij Petje af ontvangen we nieuwsgierige kinderen tussen de 9 en 14 jaar. Leuke, slimme kinderen. Die een steuntje in de rug nodig hebben. Van Petje af, en van jou! Petje af is een weekendschool. Maar wel een school zonder boeken! Bij ons leren de kinderen op een leuke manier in de praktijk. We ondernemen 28 zondagen per jaar allerlei toffe dingen. We ontvangen gastsprekers, bezoeken bedrijven en musea en organiseren sportieve en creatieve activiteiten. Zodat kinderen, die het om wat voor reden dan ook niet makkelijk hebben, de wereld kunnen ontdekken, erachter kunnen komen wie ze zijn en wat bij ze past. Klinkt goed, toch? Dat kunnen we natuurlijk alleen doen als er genoeg mensen zijn om de groepen te begeleiden. En daar kom jij (hopelijk) om de hoek kijken! Word jij Petje af-coach? Voor het nieuwe schooljaar zoeken we een aantal coaches. Mensen zoals jij, die deze kinderen (graag willen) begrijpen. Die snappen dat de puberteit niet makkelijk is, wat het is om niet te weten wat je kan en wil, hoe lastig het gevoel kan zijn dat je nergens invloed op hebt. Mensen die weten hoe belangrijk het voor deze kinderen is dat er naar ze geluisterd wordt, en dat ze de ruimte krijgen om zichzelf te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Samen ontdekken, samen praten en vooral ook heel veel samen lachen! Als coach van deze kinderen ben jij degene die ze kunnen vertrouwen, aan wie ze hun verhaal kwijt kunnen. En natuurlijk begeleid je het programma, maar je hoeft het niet zelf te organiseren. Je staat er op zo’n zondag uiteraard niet alleen voor, je werkt altijd samen met een andere coach en als het even kan zijn jullie zelfs met z’n drieën. Hoeveel zondagen je aanwezig bent, dat bepalen we in goed overleg samen. Je bent wel steeds bij dezelfde groep (in Hoge Vucht, Brabantpark, Haagse Beemden of de Heuvel) zodat de kinderen jou en jij de kinderen goed kan leren kennen. “Elke week zie ik de kinderen groeien, hun talenten ontdekken en versterken. Zelf doe ik ook steeds weer nieuwe ervaringen op, komt op onbekende plekken en ontwikkel ik ook, net als de kinderen.” Marielle, sinds 3 jaar coach bij Petje af Breda. Wat doe je als coach? ● Je begeleidt samen met je collega’s de kinderen tijdens het Petje af-programma. Zowel op locatie als onderweg; ● Je stimuleert en inspireert de kinderen om hun talenten en de wereld te ontdekken; ● Je hebt gesprekjes met ouders en kinderen; ● Je bereidt het programma voor en ondersteunt enthousiaste gastdocenten tijdens de gastlessen; ● Twee keer per jaar voer je, alleen of met een collega, een ‘talentgesprek’ met de kinderen en hun ouders. Herken jij jezelf in het volgende? ● Je bent een enthousiast persoon die veel affiniteit heeft met kinderen en hun ontwikkeling; ● Je bent open, flexibel (want dingen gaan zelden zoals gepland), en werkt graag samen; ● Je bent geduldig en begripvol, en waardeert de eigenheid en de eigenwijsheid van kinderen; ● Je bent een inspirerend voorbeeld voor onze kinderen en blijft jezelf graag ontwikkelen; ● Je bent empathisch en niet oordelend. Oftewel: een coach die de kinderen hun leven lang niet meer vergeten! Dan bieden wij jou ● De kans om kinderen te laten zien wat ze kunnen en samen met hen hun talenten te ontwikkelen; ● Een inspirerende werkomgeving waarbinnen jij je kan ontwikkelen middels diverse, bijeenkomsten en trainingen met collega’s uit het hele land; ● Intervisie-bijeenkomsten waarbij je kennis deelt met en vragen kan stellen aan de coaches van alle groepen ● Je krijgt de gelegenheid om de cursus Pedagogisch Tact te volgen, maar dit is niet verplicht ● Een onwijs leuk en gezellig team-uitje ● Een dito team-borrel ● En last but not least: een mooie vrijwilligersvergoeding per zondag! Solliciteren? Dat houden we graag zo simpel mogelijk. Stuur een bericht via onderstaande knop, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken.

Structureel
Jongeren
Breda

Dierenverzorging

Rolerisuit

Als gevolg van uitval van de vaste dierenverzorgers (vrijwilligerswerk) zit de Stichting Rolerisuit te springen om mensen die willen helpen bij de dierenverzorging (eten en drinken geven, indien nodig de hokken schoonmaken). We hebben o.a. 2 emoes, 2 schapen, 3 geiten, 1 hangbuikzwijn, kippen en konijnen. De werktijden zijn in de ochtend, bij voorkeur ’s morgens tussen 9:00 en 12:30. Het werk kan in een paar uurtjes gedaan worden. Je wordt uiteraard eerst ingewerkt door een vrijwilliger van ons. Na een aantal weken is het de bedoeling dat je dit dan zelfstandig uit kunt voeren. Er wordt een reiskostenvergoeding gegeven op basis van de afstand woonadres – Rolerisuit-boerderij. Tevens organiseren we 2x per jaar een gezellige middag/avond voor alle vrijwilligers om de onderlinge band sterk te houden. Als u interesse heeft, maken we graag op korte termijn een afspraak. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Jansen, bestuurslid algemene zaken (0765426006). U kunt ook een mail sturen naar: [email protected] Met vriendelijke groet, Hennie

Structureel
Breda

Hulp voor in de tuin

Rolerisuit

We zijn op zoek naar iemand die een of twee ochtenden per week als vrijwilliger voor Rolerisuit wil komen werken in onze mooie tuin en moestuin (m/v). Bij voorkeur maakt de maandag, woensdag of vrijdag hier deel van uit, iedere andere dag is uiteraard ook meer dan welkom. De werkzaamheden bestaan uit het onderhoud van de tuin gedurende het gehele jaar maar ook het bijhouden van de groenten e.d. die er in onze moestuin worden geplant. In het voorjaar wordt de tuin weer tot leven gewekt, zodat er wat meer tijd benodigd is, en in de winter is het onderhoud wat minder zodat er wat minder tijd nodig is. Een ervaren kracht die weet wat er wanneer gedaan moet worden is zeer welkom. Maar ook mensen die weinig ervaring hebben, maar wel graag in de tuin willen werken kunnen reageren.. Als u interesse heeft, maken we graag op korte termijn een afspraak. Voor meer informatie of wilt u een afspraak maken met Hans, bestuurslid algemene zaken, kunt u contact opnemen via onderstaande knop. Er wordt een reiskostenvergoeding gegeven op basis van de afstand woonadres – Rolerisuit-boerderij. Tevens organiseren we 2x per jaar een gezellige middag/avond voor alle vrijwilligers om de onderlinge band sterk te houden. Met vriendelijk groet, Hennie

Structureel
Jongeren
Breda

Vrijwilliger Digi-inloop

Nieuwe Veste

Bij Digi-Taalhuis Breda kun je terecht om (beter) Nederlands te leren en (beter) te leren werken op computer, tablet of telefoon. Er zijn taalgroepen, digitale cursussen en workshops. Ook is er een Inloopspreekuur waar we bezoekers adviseren over het taal- en digitale aanbod in Breda. Tijdens de Digi-inloop kan men terecht voor allerlei vragen over computer, tablet, telefoon of internet. Van vragen over de DigiD tot vragen over social media of Windows Verkenner. Tijdens de Digi-inloop kunnen bezoekers ook oefenen met onze cursus ‘Computer/tablet en internet voor beginners’ of met een SeniorWeb-cursus. Wat ga je doen? - Je helpt bezoekers met diverse digitale vragen - Je helpt de bezoekers die komen oefenen verder op weg als zij vragen hebben over de online-cursussen - Je adviseert over het overige (digitale) aanbod van Digi-Taalhuis Breda en meldt de deelnemers hiervoor aan als ze dit zelf lastig vinden - Je signaleert veelvoorkomende vragen en verbeterpunten en koppelt deze terug naar de coördinator Wie ben jij en wat krijg jij? - Je vindt het leuk om met mensen te werken - Je bent heel geduldig - Je kunt goed, duidelijk en eenvoudig uitleg geven - Je kunt zelf goed overweg met de computer en het Internet Als vrijwilliger van Digi-Taalhuis Breda ontvang je een gratis bibliotheekpas en kun je gratis gebruik maken van de workshops en bijeenkomsten van MOOIWERK. Iets voor jou? Neem dan contact op met ons!

Structureel